Heel Arnhem Schoon Malburgen-West

Malburgen-West


In Malburgen-West is Heel Arnhem Schoon (HAS) ooit begonnen. Gewoon twee mensen die zich ergerden aan zwerfvuil en besloten dat klagen niet helpt. Handen uit de mouwen en opruimen. Maar ook zichtbaar zijn en het gesprek aangaan met medebewoners bleek te helpen om het zwerfvuil probleem aan te pakken. Nieuwe vrijwilligers worden met open armen ontvangen, welkom dus!

Twee keer per jaar sluit de groep zwerfafval vrijwilligers zich aan bij de landelijke acties: de Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day. Bij de groep West is er van “oudsher” een vaste dag in de week dat er opgeruimd wordt. Dat is de dinsdagochtend en de start is om 10 uur in wijkcentrum de Fresh. Eerst koffie natuurlijk en dan opruimen.

De deelnemers delen onderling een appgroep waarin kan worden opgeroepen om tussen de grote acties in even een stukje wijk op te ruimen. De een loopt iedere week een rondje, de andere iedere maand. Door werk en andere verplichtingen lukt het vaak niet om als groep op pad te gaan.

Word je vrijwilliger van Heel Arnhem Schoon (HAS), dan is het fijn om te weten dat het je vrij staat om op te ruimen wanneer het jou past. De een loopt graag zijn/haar rondje alleen, de ander graag in groepsverband. Alles is goed! Voel je vrij om het zelf in te delen en in te “kleuren”. De ervaring heeft geleerd, dat het ook gewoon heel leuk kan zijn om andere betrokken opruimers in je wijk te leren kennen. Je staat er niet alleen voor. Eenmaal per jaar is er voor alle vrijwilligers een brunch en dan is het leuk om ook andere vrijwilligers uit andere wijken te leren kennen.

21

Mei

Malburgen-West Schoon

Malburgen-West 10:15 - 12:00

Elke week

We gaan samen de wijk in, start vanaf Fresh aan de Dovenetellaan, Meer informatie bij heelarnhemschoon@hotmail.com

20

Sep

World Cleanup Day 2024

Malburgen-West 10:00 - 16:00

informatie via acties@arnhemschoner.nl

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation