Wat betekent Arnhem Schoner voor jou?

Je zult met grote regelmaat mensen tegenkomen die het zwerfvuil opruimen in de stad en in de wijken van Arnhem. Waar komt al dat vuil vandaan?  Steeds meer wijkbewoners bleken zich enorm te ergeren aan al die achteloos weggeworpen troep, aan de vervuiling van de leefomgeving en van onze aarde. Aan al dat plastic, blikjes, snoeppapiertjes, sigaretten verpakkingen, snack verpakkingen, etensresten en peuken.

Begin je eenmaal met opruimen, dan val je vaak van de ene verbazing na de andere. Verdrietig is het ook wel, zoveel viezigheid op straat, berm, vijvers en strandjes. Daarom is het zo belangrijk om het samen te doen! Arnhem is een prachtige stad en we willen ook dat een schone stad is. Een schone en opgeruimde straat vergroot het woon- en leef plezier. Vergroot het gevoel van samenhorigheid en veiligheid.

Samen maken we het verschil!

Een samenwerking van alle wijken in Arnhem

Arnhem Schoner is een initiatief van gemeente Arnhem, Natuurcentrum Arnhem, Het KinderWijkTeam en stichting heel Arnhem schoon. Deze vier partijen zijn samengekomen voor een georganiseerde website met alle initiatieven omtrent het thema zwerfafval. Ze wilde graag een plek creëren waar elk initiatief snel te vinden is en waar je je dan ook snel bij aan kunt sluiten.

Het doel is dus ook mensen samenbrengen om een gezellige tijd met elkaar te hebben, dat is het allerbelangrijkst. Op deze manier kunnen mensen makkelijker naar initiatieven binnen hun wijk kijken en met een klik op de knop ben je bij de initiatieven bij jou in de buurt.

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation