Hoe is Arnhem Schoner tot stand gekomen?

Er zijn nogal wat zwerfvuil opruim initiatieven in de stad Arnhem. Vaak de ene groep niet van het bestaan van de ander. Ben je een nieuwe opruimer en wil je graag weten welke initiatieven ten aanzien van het opruimen in jouw wijk is, dan is dat lastig om te vinden.
Samen met een aantal mensen en met hulp van de gemeente Arnhem besloten we hoe mooi het zou zijn als we een “afval paraplu” in het leven zouden roepen.
Dat een aspirant opruimer met een paar klikken kan zien welke initiatieven er in haar of zijn wijk is en hoe je (mocht je dat willen) je kunt aansluiten bij de groep.
Daarnaast is het voor de opruimers die al aan de slag zijn ook fijn om te weten hoeveel medeopruimers er zijn en hoe wijken trots zijn op hun schone leefomgeving!

Samen met onze vrijwilligers aan de slag voor een schone stad

Zwerfafval is afval wat ergens niet thuishoort. Op straat vind je weggegooide blikjes, petflesjes, patatbakjes, etc. Het heeft negatieve effecten op de natuur, dier en mens: dieren eten het op of raken erin verstrikt en het kan de bodem of het water verontreinigen. Zwerfafval betreft vaak afval dat slecht afbreekbaar is en het kan ongedierte aantrekken.

Om dat te voorkomen zijn er al vele Arnhemmers die zich inzetten en samen of alleen zwerfafval opruimen. Wat mogen we trots zijn dat er zoveel mensen gaan voor hetzelfde doel: een opgeruimd Arnhem. Iedereen geniet toch van opgeruimde straten? Opgeruimde straten geven meer rust en vergroten uiteraard het woon- en leefplezier.

Ondanks dat er al vele Arnhemmers zijn die zich geroepen voelen om een steentje bij te dragen aan een schoner Arnhem, is het natuurlijk altijd fijn als er nog meer mensen zich willen aansluiten bij ons grote netwerk. Samen sterk voor een schoon Arnhem!

Ben je geïnteresseerd? Meld je hieronder aan!

Wat kan jij doen?

Steek de handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation