Heel Arnhem Schoon Schuytgraaf

Schuytgraaf


Schuytgraaf is Arnhems nieuwste wijk en dan verwacht je dat het nieuw en schoon blijft. Dat is helaas niet het geval. De groep opruimers is nog klein in aantal, maar niet minder betrokken. Sluit je vooral aan en wees van harte welkom.

Twee keer per jaar sluit de groep zwerfafval vrijwilligers zich aan bij de landelijke acties: Nationale Opruimdag en World Cleanup Day. Marleen is coördinator en zij zorgde er afgelopen jaar voor, dat ook AH in het winkelcentrum zich aansloot bij de acties. Meerdere winkeliers waren geïnteresseerd om ook mee  te doen met de acties die nog gaan komen. De deelnemers delen onderling een app groep waarin kan worden opgeroepen om tussen de grote acties in even een stukje wijk op te ruimen. De een loopt iedere week een rondje, de andere iedere maand. Door werk en andere verplichtingen lukt het vaak niet om als groep op pad te gaan.

Word je HAS vrijwilliger, dan is het fijn om te weten dat het je vrij staat om op te ruimen wanneer het jou past. De een loopt graag zijn/haar rondje alleen, de ander graag in groepsverband. Alles is goed! Voel je vrij om het zelf in te delen en in te “kleuren”. De ervaring heeft geleerd, dat het ook gewoon heel leuk kan zijn om andere betrokken opruimers in je wijk te leren kennen. Je staat er niet alleen voor. Eenmaal per jaar is er voor alle vrijwilligers een brunch en dan is het leuk om ook andere vrijwilligers uit andere  wijken te leren kennen.

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation