Afvalestafette 2024

Ruim 3300 Arnhemse leerlingen gaan de strijd aan tegen zwerfvuil

Arnhem, 18 maart 2024 – “Deze week maken we niet alleen onze stad een stukje schoner, maar ook de toekomst een beetje mooier.” Met meer dan 150 leerlingen van de Pieter Jongelingschool uit Arnhem gaf wethouder Bob Roelofs vandaag het startschot voor de Afvalestafette. Van 18 t/m 22 maart werken meer dan 3000 leerlingen van basis- en middelbare scholen, BSO’s en kinderwijkteams samen om de stad op te ruimen.

Zwerfafval is niet alleen lelijk, maar ook schadelijk voor de natuur. Door deel te nemen aan de Afvalestafette leren kinderen over de impact van afval en worden ze aangemoedigd om er verantwoordelijk mee om te gaan. Jorik van der Hoeven, adviseur Educatie bij Natuurcentrum Arnhem: “Zwerfvuil ontstaat vaak door onverschilligheid. Met de Afvalestafette laten we kinderen zien dat je met een positieve houding veel kan bereiken. Leerlingen ruimen niet alleen op, maar gaan ook in gesprek om te begrijpen waarom mensen afval op straat gooien. Hierdoor ontstaat bewustwording en een sterker gevoel van verbondenheid met hun directe omgeving.”

De Afvalestafette is een initiatief van Natuurcentrum Arnhem, het KinderWijkTeam en Gemeente Arnhem.

Blijf op de hoogte
Volg dagelijks via #afvalestafette op sociale media de voortgang van de opruimacties. Kijk voor updates op natuurcentrumarnhem.nl en hetkinderwijkteam.nl. Op vrijdag maken we bekend hoeveel zwerfvuil met de Afvalestafette is opgehaald.

Doe mee!
Wil jij ook helpen de stad schoon te houden? Doe dan mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart! Voor meer informatie, ga naar www.arnhemschoner.nl

fotografie: Susanne Reuling

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation