Natuurcentrum Arnhem

Centrum


Bij Natuurcentrum Arnhem kan je van alles leren en ontdekken over natuur, milieu en duurzaamheid. Op onze locaties, in onze lessen of door zelf aan de slag te gaan. Stadsgenoten in contact brengen met hun natuurlijke omgeving, dáár draait het bij ons om. Want alleen als je dichtbij de natuur staat, begrijp je hoe belangrijk het is om er goed mee om te gaan.

Onze lessen
Natuurcentrum Arnhem verzorgt en coördineert het natuur- en milieuonderwijs in Arnhem. Wij kijken naar educatie als een speelse belevenis, waarin altijd iets te ontdekken en te verwonderen valt. Een belevenis waardoor kinderen zich meer verbonden gaan voelen met de natuur in hun omgeving.

Onze locaties
Natuurcentrum Arnhem beheert drie bijzondere locaties in de stad: Stadsboerderij Presikhaaf (Arnhem-Noord), Stadboerderij de Korenmaat (Arnhem-Zuid) en bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek (Arnhem-Centrum). Op onze locaties valt van alles te leren, te zien en te ontdekken; duik in het boerenleven en de herkomst van ons voedsel op onze duurzame stadsboerderijen, ontdek de weg van zaadje tot oogst in onze educatieve tuinen of laat je meenemen op een groene reis door onze stad door bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation