Circulair Spijkerkwartier

Spijkerkwartier


Circulair Spijkerkwartier is een initiatief in het Spijkerkwartier voor en door de bewoners. Circulair Spijkerkwartier wil door nieuwe samenwerkingsverbanden in de wijk het hergebruik, recycling, upcycling, reparatie en kringloop van goederen en diensten in de wijk stimuleren. Belangrijk uitgangspunt van de circulaire economie is dat afval een grondstof is. Met de opschoonacties wil Circulair Spijkerkwartier bewustwording creëren en het zwerfafval zoveel mogelijk terug in de kringloop brengen. We verzamelen verschillende afvalstromen; glas, blik, metaal, plastic, papier en karton, peuken en restafval.

Circulair Spijkerkwartier organiseert 10 keer per jaar een opschoonactie, waarbij we gemiddeld per maand 85 kilo afval uit onze wijk halen! Inmiddels hebben we een community van zo’n 80 enthousiaste en actieve bewoners die regelmatig meehelpen.

De opschoonacties worden ondersteund door diverse partners uit het Spijkerkwartier en daarbuiten zoals de Blauwe Wijkeconomie, de Lommerd, de Dazo, het Bewonersoverleg, wijkproject Spijkerkracht, het BuurtGroenBedrijf, de Groengroep Spijkerkwartier, KinderWijkTeam, Heel Arnhem Schoon, Sight Landscaping, gemeente Arnhem, Jumpsquare Arnhem, biologische supermarkt Odin, COA, de Vrijwilligerscentrale met het project #Meedoen/Samen aan de slag en de provincie Gelderland.

19

Aug

Opruimacties in het Spijkerkwartier

Spijkerkwartier

Elke maand

Elke derde zaterdag (behalve 16 maart omdat er op 23 maart een activiteit is in het kader van de Landelijke Opschoondag) in de maand opruimen in het Spijkerkwartier. Verzamelpunt: Dazo loods (naast Nieuwe Land 1) contactpersoon: Germa@moy.nl . Inloop vanaf 9.45, start opruimen om 10.00.

21

Sep

World Cleanup Day 2024

Spijkerkwartier 10:00 - 16:00

informatie via acties@arnhemschoner.nl

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation