Schoon Klarendal De Wasplaats

Klarendal

Informatie

Contactgegevens

Waarom ruimen we zwerfafval op?

Een schone buurt zorgt voor een prettig leefbare wijk. En we willen toch allemaal in een fijne buurt wonen! Door de wijken schoon te houden, laten we zien dat we om onze buurt geven en het stimuleert andere buurtbewoners om de buurt schoon te houden. En het is gezellig om samen de handen uit de mouwen te steken.

Zwerfafval dat willen we toch niet!
Het ziet er niet fris uit, al dat zwerfvuil. Het is ook heel schadelijk voor de natuur. Wist je dat veel van ons zwerfafval moeilijk, of soms helemaal niet afbreekbaar is?
Het afbreken kan zelfs jaren duren of nog erger: helemaal niet, zoals plastic. Dat breekt in heel kleine deeltjes en komt ook in de natuur terecht. Dieren zien plastic vaak aan voor voedsel. Ze kunnen er ernstig ziek van worden of dood aan gaan. En veel van de plastics die via onze afvoerputten in onze rivieren terecht komen stromen in zee en vergroten daarbij de plastic soep. De kleine plastic deeltjes komen uiteindelijk in ons drinkwater en eten terecht.(https://www.plasticsoupfoundation.org/)

Wie organiseert de schoonmaakacties?
De leden van werkgroep Schoon Klarendal organiseren de schoonmaakacties. Je kunt hieraan meedoen! Graag zelfs! Samen houden we onze buurt schoon. Noteer de data in je agenda en kom gewoon langs. Koffie en afvalknijpers staan dan voor je klaar.

Doe je ook mee tijdens een van onze activiteiten?

22

Jun

Aciviteiten vanuit de Wasplaats

Klarendal

Eerst mogelijk datum

verzamelen bij de Wasplaats Klarendalseweg 439

20

Sep

World Cleanup Day 2024

Klarendal 10:00 - 16:00

informatie via acties@arnhemschoner.nl

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation