Schoon Klarendal De Wasplaats

Klarendal

Informatie

Contactgegevens

Waarom ruimen we zwerfafval op?

Een schone buurt zorgt voor een prettig leefbare wijk. En we willen toch allemaal in een fijne buurt wonen! Door de wijken schoon te houden, laten we ook zien dat we om onze buurt geven en het stimuleert ook andere buurtbewoners om de buurt schoon te houden. Het is ook gezellig om samen de handen uit de mouwen te steken.

Zwerfafval dat willen we toch niet!
Het ziet er niet fris uit, al dat zwerfvuil. Het is ook heel schadelijk voor de natuur. Wist je dat  veel van ons zwerfafval moeilijk, of soms helemaal niet afbreekbaar is?
Het afbreken kan zelfs jaren duren of nog erger: helemaal niet, zoals plastic. Dat breekt in heel kleine deeltjes en komt ook in de natuur terecht. Dieren zien plastic vaak aan voor voedsel. Ze kunnen er ernstig ziek van worden of dood aan gaan. En veel van de plastics die via onze afvoerputten in onze rivieren terecht komen stromen in zee en vergroten daarbij de plastic soup. De kleine plastic deeltjes komen uiteindelijk ook in ons drinkwater en eten terecht.(https://www.plasticsoupfoundation.org/)

Wie organiseert de schoonmaakacties?
De leden van werkgroep Schoon Klarendal organiseren de schoonmaakacties. Je kunt ook meedoen! Graag zelfs! Want samen houden we onze buurt schoon. Noteer de data in je agenda en kom gewoon langs. Koffie en afvalknijpers staan dan voor je klaar.

01

Jan

World Cleanup Day Schoon Klarendal

Klarendal

Eerst mogelijk datum

01

Jan

Dag na de mode!

Klarendal

Eerst mogelijk datum

01

Jan

Landelijke Opschoondag Schoon Klarendal

Klarendal

Eerst mogelijk datum

01

Jan

Vuurwerk opruimactie Schoon Klarendal

Klarendal

Eerst mogelijk datum

Vuurwerk opruimactie

17

Dec

De Wasplaats

Klarendal 10:00 - 12:00

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation