Zwerfafval actie Presikhaaf

Op zaterdagochtend 11 mei 2024 organiseerde HAS (Heel Arnhem Schoon) een zwerfvuil opruimactie vanaf het plein in winkelcentrum Presikhaaf. Zwerfvuil is geen fijne aanblik en een aantal mensen stoorde zich er zo aan, dat we kort geleden spontaan besloten tot actie.

HAS is ooit ontstaan in Malburgen West en heeft zich als een olievlek verspreidt over de diverse wijken van Arnhem. Niemand woont graag in een vervuilde omgeving toch?

Dus de handen uit de mouwen, grijpstok en ring in de hand en aan de slag. met speciale dank aan de opruimers van HAS, personeel van Mc Donalds. leden van de Jehova’s getuigen, Presikhaaf University en bewoners van de AZC boot. Dank ook aan Wereldhave die de locatie faciliteerde en een financiĆ«le bijdrage verzorgde. Zo ook Scalabor, Team leefomgeving Presikhaaf, woning coƶperaties Vivare en Portaal. Goed voorbeeld doet goed volgen, daar gaan we van uit. Het is en blijft onbegrijpelijk dat het echt mensen zijn die vervuilen, troep weggooien zonder na te denken over de gevolgen die dat heeft voor onze leefomgeving en voor onze aarde. Met een beetje extra aandacht en zorgvuldigheid hoef de rommel niet op straat, in de berm of sloot terecht te komen.

De Schatgravers hebben het opruimfestijn geopend met hun onovertroffen zwerfvuillied. HAS mocht de elektrische bakfiets gebruiken van Jumpsquare Arnhem en een van de opruimers reed langs de opruimende anderen om hun zakken vuil op te halen. De zon scheen en binnen anderhalf uur zat die grote kar vol met zakken zwerfafval. Opgeruimd in de directe omgeving van het winkelcentrum. Dan sta je wel even met de ogen te knipperen. Want dit is dus maar het topje van de ijsberg. In de wijken, op de straten, in de bermen en struiken, in de parken en in de vijvers ligt nog zoveel meer troep.

Er hebben zich spontaan vijf mensen uit Presikhaaf aangemeld als nieuwe opruimvrijwilliger. Wil jij ook een schone woon-leefomgeving? Wil jij je ook inzetten om op te ruimen en het voorbeeld te geven op een moment dat het jou uitkomt? Of samen met de kinderen? Voor hen hebben we speciale Dino knijpers die erg hongerig zijn naar zwerfvuil! Meld je aan via: heelarnhemschoon@hotmail.com

Samen op weg naar een schone wijk. Samen de aarde leefbaar houden voor onszelf en voor de generatie die na ons komt.

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation