Peukenactie Heel Arnhem Schoon

Heel Arnhem Schoon heeft in de maanden september t/m oktober meer dan 50.000 sigarettenfilters verzameld.

Op 3 november 2023 werd de actie groots afgesloten bij het Stadhuis. Op deze dag zijn de vrijwilligers van Heel Arnhem Schoon in gesprek gegaan met andere Arnhemmers over dit grootschalige probleem. Hierbij werden zij ondersteund door het Peukenmeisje. De allesweter als het gaat om vervuiling door sigaretten.

Aan het einde van de dag is er gezamenlijk een opruimactie gehouden om inzichtelijk te maken hoeveel sigarettenfilters er in een half uur van de straat en uit wateren gehaald worden. Voornamelijk uit Arnhems pracht, de Jansbeek, werden sigarettenfilters geraapt. De vrijwilligers kwamen terug met gevulde zakken. Hierna maakte Wethouder Bob Roelofs de winnaars van de Raap & Win actie bekend.

Jonge kunstenaars Marijn Wolff en Hugo Roos van de St. Joost Kunstacademie uit Breda besloten van al deze verzamelde peuken en public een kunstwerk te maken. een boeket van sigaretten. Wethouder Bob Roelofs nam het kunstwerk in ontvangst. In de komende maanden zal het kunstwerk op meerdere locaties in de stad te zien zijn.

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation