Nieuws van Alie

Even een berichtje vanaf het water. Zeilen is mijn passie en ik kan pas genieten van de natuur als er geen zwerfvuil ligt.

Zie ik iets drijven en vaar ik niet op een drukke vaarweg… dan spring ik het water in om het zwerfvuil er uit te halen. Nu zeil ik al 66 jaar en het is van de laatste jaren dat ik nog al eens een duik moet nemen. Watersporters zijn zich bewuster van de schoonheid van het water denk ik weleens. Vaak kan ik aan de attributen zien of iets over boord is gevallen of gewoon weggegooid is. Afgelopen dagen kwamen er bijzondere zaken voorbij drijven!

Een container met afsluitbaar deksel waarin persoonlijke spullen zaten. Gelukkig stond op de buitenkant de naam van de verhuurder van de boot (ook nog uit de haven waar ons schip ligt.) en was de eigenaar van de telefoon en pasjes zo opgespoord. Opeens zag ik iets drijven wat ik eerst niet kon plaatsen. Dus .. het water in. Het bleek een Cpap masker te zijn van een apneu apparaat. Dat moet iemand toch missen, maar de eigenaar achterhalen? Onbegonnen werk.

Een dag later zag ik iets groens drijven met een rood lichtje aan. Ook hoorde ik een hoge pieptoon. Wat bleek? Het is een apparaat om marters of katten te verjagen. Hoe die in het water terecht is gekomen? De batterijen werkten nog goed, alles even droogmaken en iemand gevonden die het al in de tuin heeft staan.

Met groet! Alie

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation