Sjoerd Kuilman over Schoon Klarendal!

Al voordat Sjoerd actief was in Klarendal, hield hij zich bezig met het schoonhouden van Arnhem door middel van het opruimen van zwerfafval.  Hij woonde eerst in Presikhaaf, waar hij zich stoorde aan het afval op straat . Hierdoor is hij zelf begonnen met het schoner maken van zijn eigen wijk.

Hij verhuisde naar Klarendal, waar hij een groep enthousiaste wijkgenoten ontmoette en zich verbond aan Schoon Klarendal. Elke maand is Schoon Klarendal bezig met het opruimen van zwerfafval. Daarnaast houden ze enkele keren per jaar grotere acties. Om andere Arnhemmers aan te trekken maken zij gebruik van een kraam die op deze dagen plaatsvindt bij het winkelcentrum in Klarendal.  Tijdens deze grote acties nemen zij tijd voor gesprekken met geïnteresseerde om meer mensen te enthousiasmeren om de wijk schoon te houden!

Het aantal vrijwilligers dat zich inzet in de wijk samen met Schoon Klarendal heeft in de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt. Zo zegt Sjoerd: ‘Het is een leuke, positieve groep deelnemers, die zich graag inzetten voor de wijk’.

Ook vertelt hij over de hondenpoep overlast en hoe ze daar in klarendal mee zijn omgegaan. Ze hebben het voor elkaar gekregen om hondenpoepzakjes dispensers te plaatsen wat wordt gesubsidieerd door de gemeente. Hier zijn ze enorm blij mee en het werkt, want er gaan elk jaar wel ruim 10.000 zakjes doorheen!

Sjoerd nodigt jullie graag uit eens langs te komen bij Schoon Klarendal en samen de handen uit de mouwen te steken.

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation