Bekijk de initiatieven in jouw wijk

Klik op de kaart hieronder om de initiatieven in jouw wijk te bekijken.

Klik op een wijk om de initiatieven te bekijken.

Deze wijk heeft nog geen initiatieven. Meld je aan via info@arnhemschoner.nl

Schoonmaakacties in het Arnhemse Broek

Opruimen in het Arnhemse Broek:Lijkt het je leuk om eens ergens anders te lopen dan in je eigen wijk? En lijkt het je leuk om met vluchtelingen te lopen die heel graag iets met Nederlanders willen doen, de Nederlandse taal willen horen en oefenen? Loop dan een keer met ons mee in het Arnhemse Broek! […]

Bekijk initiatief
De Laar Schoon

Wij zijn een vrijwilligersgroep in de Laar. We organiseren opschoondagen en faciliteren bewoners uit De Laar met spullen die nodig zijn voor het rapen van zwerfafval. Zoals grijpers en ringen.Binnenkort zijn wij te vinden op de nieuwe website van de Laar: www.wijkdelaar.nlAls er een actie is kondigen we deze aan via het Laar Nieuws en […]

Bekijk initiatief
Heel Sint Marten Schoon
Bekijk initiatief
Opruimgroep Molenbeke
Bekijk initiatief
Elderveld Schoon

Elderveld Schoon bestaat sinds 2015 als werkgroep van het Wijkplatform Elderveld.  Het doel van de werkgroep is: wijkbewoners betrekken bij het opruimen van zwerfafval en uitnodigen de eigen buurt of straat schoonhouden.  Zes tot zeven keer per jaar organiseert de groep op zaterdag een opschoonmorgen van 10:00 tot 11:30 uur, met name tijdens de Landelijke […]

Bekijk initiatief
Vuil rapen parkeerplaatsen Kastelenflats.

De parkeerplaatsen zijn een bron van vervuiling. Vooral bij de huisjes op de 2 parkeerplaatsen is altijd veel afval. Denk aan lege ballonnetjes, Mc Donalds afval, ja zelf onderbroekjes zijn gevonden!!

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Rijkerswoerd

Zien we in de ene wijk een grote groep mensen die gezamenlijk zwerfvuil opruimen, in de andere wijk is dat (nog) niet het geval. Drie HAS opruimers zijn actief en ook hier geldt: jij als nieuwe zwerfafval opruimers bent zeer welkom!

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Kronenburg

In deze omgeving zijn een paar opruimers actief. Yvonne en Inge zien graag nieuwe vrijwilligers komen die helpen met het opruimen van dit gebied. Meld jij je aan? Je bent van harte welkom.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon St Marten

Verscholen tussen het park en veel groen in de wijk ligt St Marten. Een aantal gezinnen heeft de grijpstok ter hand genomen (de kinderen voorop!) en zorgen er samen voor dat de wijk zo schoon mogelijk wordt. Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Malburgen-Oost

De wijk is ruim en groot. In diverse gedeeltes zijn zwerfafval opruimers actief. Wil jij je aansluiten, dan kijken we in welk gedeelte je woont en waar jij je het beste zou kunnen aansluiten. Een aantal opruimers woont dicht bij Stadseiland en is daar meer bij betrokken. Maar dat maakt niet uit. Dat je welkom bent staat buiten kijf!

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Malburgen-West

In deze wijk is Heel Arnhem Schoon (HAS) ooit begonnen. Gewoon twee mensen die zich ergerden aan zwerfvuil en besloten dat klagen niet helpt. Handen uit de mouwen en opruimen. Maar ook zichtbaar zijn en het gesprek aangaan met medebewoners bleek te helpen om het zwerfvuil probleem aan te pakken. Nieuwe vrijwilligers worden met open armen ontvangen, welkom dus!

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Presikhaaf

In een aantal gedeeltes van de wijk zijn vrijwilligers actief, want Presikhaaf is best een grote wijk. Al deze mensen zien jou graag komen! Zwerfvuil is nog steeds een stevig probleem en de opruimers van de wijk zien je graag komen. Wees welkom in de groep.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Schuytgraaf

Schuytgraaf is Arnhems nieuwste wijk en dan verwacht je dat het nieuw en schoon blijft. Dat is helaas niet het geval. De groep opruimers is nog klein in aantal, maar niet minder betrokken. Sluit je vooral aan en wees van harte welkom.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Plattenburg

Wat een mooi stukje Arnhem is Plattenburg. Nog mooier zou het zijn als het schoon en opgeruimd is! Een leuke groep vrijwilligers probeert dit te verwezenlijken en men heet ook jou van harte welkom.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Brandenburgseplein

Dit gebied wordt opgeruimd door twee vrijwilligers: Andries en Judith. Ze kunnen alle hulp goed gebruiken en mocht je hier willen opruimen of in de wijk erachter dan ben je echt welkom. Een vaste dag is er niet, maar we brengen je graag in contact met bovenstaande vrijwilligers.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Immerloo Gelderseplein

Iedere zondagochtend gaat een groep HAS vrijwilligers uit de flat aan het Gelderseplein op pad om hun directe leefomgeving op te schonen. Met na afloop gezellig een kop koffie. Deze groep verwelkomt zonder meer nieuwe deelnemers en je bent van harte welkom.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Stadseiland

Deze wijk grenst dicht aan de uiterwaarden en die worden dan ook met regelmaat “verlost” van achtergelaten zwerfvuil. Maar ook in de wijk zelf wordt volop gezorgd dat het een schone en fijne wijk is en blijft. De groep opruimers heet jou als nieuwe vrijwilliger van harte welkom.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Geitenkamp

Deze wijk was een van de wijken van het eerste uur waar HAS actief werd. Liep Monica (coördinator HAS van deze groep) eerst alleen…dat duurde niet zo lang! De groep opruimers wil je graag leren kennen als je net als zij verlost wilt worden van het zwerfvuil in de wijk.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Arnhemse Broek

In het Broek zijn diverse opruim initiatieven en HAS is er een van. Een gedreven en gezellige groep mensen die graag de woon- en leefomgeving schoon wil zien. Je bent meer dan welkom!

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Vredenburg

In deze wijk is een kleine, maar actieve groep mensen betrokken bij het opruimen van zwerfvuil. Aansluiten? Heel graag natuurlijk en je wordt van harte welkom geheten.

Bekijk initiatief
Heel Arnhem Schoon Centrum

Twee HAS vrijwilligers lopen consequent iedere zondagochtend een gedeelte van het centrum van Arnhem schoon. Ze starten om 9.30 uur en iedereen die vroeg op pad wil gaan en goede gesprekken wil voeren onderweg… sluit je aan! Je bent van harte welkom.

Bekijk initiatief
Schoon Klarendal De Wasplaats

Een schone buurt zorgt voor een prettig leefbare wijk. En we willen toch allemaal in een fijne buurt wonen! Door de wijken schoon te houden, laten we ook zien dat we om onze buurt geven en het stimuleert ook andere buurtbewoners om de buurt schoon te houden. Het is ook gezellig om samen de handen uit de mouwen te steken.

Bekijk initiatief
Schoon Klarendal

De werkgroep Schoon Klarendal heeft als doel om inzichtelijk maken wat er allemaal al is en kán, om onze wijk netjes te houden. Zij geven daar informatie over en enthousiasmeren bewoners om creatief en zorgvuldig met afval om te gaan. Ook moedigen ze bewoners aan om zelf met initiatieven te komen voor een schonere en mooiere wijk.

Bekijk initiatief
Circulair Spijkerkwartier

Circulair Spijkerkwartier organiseert elke maand een opschoonactie in de wijk. We gaan dan niet zomaar zwerfafval rapen, we gaan grondstoffen verzamelen! Alles wat we ophalen wordt voor zover mogelijk, gescheiden verzameld en afgevoerd om hergebruik ervan te stimuleren.
We starten bij de DAZO loods (Naast Nieuwe Land 1) rond 10.00 uur (inloop vanaf 9.45 uur met koffie en thee) en komen rond 11.45 uur weer terug op de startlocatie en wegen de verschillende ‘grondstofstromen’ die opgehaald zijn. We sluiten gezellig af met een heerlijk kopje No Waste soep.
Circulair Spijkerkwartier en Spijkerkracht zorgt niet alleen voor grijpers, ringen, hesjes, bolderkarren, afvalzakken en handschoenen maar ook voor een gezellig samen zijn.

Bekijk initiatief

Onze initiatieven!

Zo doen zij het

Benieuwd naar de verhalen van onze vrijwilligers? Lees ze hieronder.

Wat kan jij doen?

Steek de handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag

Deze website is een initiatief van

Design & development door Pixel Creation